Pantalonul

Piesa de bază pentru o ținută bărbătească o reprezintă pantalonul, sinonim cu look-ul masculin.

Pantalonul se sprijină pe talie, închis pe partea din spate, ce îmbracă picioarele, croit cu tiv, buzunare și betelie fixă.
Stilul pantalonilor este dat de croiala și materialul utilizat. Stofa fiind utilizată pentru piese clasice, elegante, iar bumbacul este utilizat pentru piese casual.
Zona abdominală reprezintă cea mai importantă parte a liniei pantalonilor, varianta clasică fiind cea a pantalonului simplu, fără pense.

Buzunarul - tăiat drept și amplasat în cusătura laterală, este considerat conservator potrivit pentru pantalonii mai eleganți; cel amplasat oblic este modern/casual (buzunar franțuzesc) potrivit pentru cei executați simplu în zona burții.
Betelia și detaliile căptușelii - definesc calitatea. Laturile beteliei se închid în față printr-un nasture la mijloc, și unul puțin lateral, pentru care există o bentiță de trecere. La pantalonii tradiționali, nu doar betelia, ci și picioarele sunt căptușite în față, până la genunchi.
Șlițul - reprezenta în mod o închidere prin nasturi, soluție preferată în prezent și de atelierele tradiționale. 
Manșeta -  poate lipsi în cazul ținutelor de ocazie (frac, smoking, cutaway) dar este recomandată la ținute casual.

PANTALONUL CLASIC

Modelul clasic reprezintă piesa eternă în garderoba masculină, fie că purtăm un pantalon gri, reprezenativ pentru ținutele de oraș, sau unul albastru, elegant, sau negru sofisticat.

  • Pantalonul gri - potrivit atât pentru stilul clasic, cât și pentru cel elegant, putând fi asortat cu aproape orice tip de sacou.

  • Pantalonul albastru - mai puțin universal decât cel gri cel mai bine poate fi asortat cu sacouri deschise sau în semitonuri, precum și de albe.

  • Pantalonul negru - este considerat ”noul gri”, iar în combinație cu piese negre constituind o ținută cu stil și eleganță.

  • Pantalonul alb - întotdeauna, fie că are un croi clasic sau sofisticat, reprezintă eleganță, și un gust rafinat și al stilului

Young Author
Men's Fashion Jeans

PANTALONUL CU MODEL

Potriviți în general cu piese uni, pantalonii în carouri și dungi se asortează și cu modele mai pronunțate.
Prin combinația acestui tip de pantalon cu cămăși sau tricouri, sau pulovere se obțin ținute sofisticate.
Purtarea prea multor modele atrage atenția, dar niciodată nu dă dovadă de stil. Trebuie să se țină cont de material, recomandându-se să evite combinarea materialelor groase cu cele subțiri.

PANTALONUL CASUAL

Mare parte din bărbați renunță la purtarea pantalonilor clasici din stofă, înlocuindu-i cu blugi, pantaloni din bumbac, cu aspect casual. În această categorie se încadrează diverse modele de pantaloni din lumea sportului, a muncii fizice sau din cea militară.

Fashion Portrait of a Bearded Man

Strada Occidentului, nr. 7, Sector 1, București

Calea Campulung, nr. 96 , Târgoviște, Romania

©2019 by Suits by David C.