Sacoul

Costumul avea autoritate deplină până la început de secol XX, în garderoba masculină.
Primele combinații formate din sacou și pantaloni  au apărut în primii ani de după Primul Război Mondial, la acel moment purtarea de sacouri cu model cu pantaloni de culoare deschisă, amplu croite, inspirau lejeritate și dinamism.

În prezent combinația clasică sacou-panatalon ajută la constituirea unui look obijnuit, purtarea lor la întâlnirile de afaceri sau la diferite ocazii, nefiind recomandată.
Pentru sacourile tradiționale este foarte importantă proporția dintre bust și corp, proporționalitatea reverelor, lățimea umerilor și nivelurile de prelucrare. Eleganța pieselor este evidențiată de finețea execuției, culoare, modelele discrete, dar și prin modul de realizare a buzunarelor (aplicate, tăiate, cu cusături) și de căptușeală.
Este recomandată purtarea acestei combinații clasice împreună cu cămăși, cravate, dar și cu tricouri și accesorii din tricot.

SACOUL  ALBASTRU

Partenerul de incredere al călătorului.

O piesă indispensabilă a garderobei bărbătești o reprezinta sacoul albastru, în combinație cu pantalonul din stofa, bumbac sau blugi va crea un look care inspiră siguranță.

Sacoul albastru poate fi la unul sau la doua rânduri de nasturi, cu căptușeala albastră sau colorată. Cele din urmă sunt considerate mai stilate, chiar daca primele sunt mai populare.

SACOUL CU MODELE

Sacouri sport.

Categoria sacourilor cu modele este una aparte, indiferent de materialul acestora. Acestea sunt croite din materiale cu diverse modele creative, curajoase și bine definite, cum ar fi dungile, carourile sau altele.
În comparație cu sacourile uni, aceste sacouri cu caracter se pot combina mai greu, fapt generat de niște reguli impuse de modele și culori.
Aceste sacouri de regulă au la bază culori precum gri, maro, culorile mierii, albastru și culorile pământii (bordo și verde).

SACOURI ALTFEL

Diferentiere prin stil si elegantă.

Jacheta Norfolk - de origine englezească, la spate cu un cordon și pense, guler pliabil, și un accesoriu pe guler ce se închide sub bărbie. Sunt confecționate din tweed, culoarea fiind maro sau verde, și buzunare oblice.

Sacoul Nehru - închis în față, guler îngust, drept (guler mandarin), croit cambrat pe corp, din material monocrom și moale.

Sacoul Roadster - lipsește execuția pieptului și a umerilor clasică, necăptușite sau căptușite cu material propriu, umeri moi, în stil napolitan, cu buzunare aplicate, din stofă moale, mătăsoasă.

Strada Occidentului, nr. 7, Sector 1, București

Calea Campulung, nr. 96 , Târgoviște, Romania

©2019 by Suits by David C.