Tinuta de ocazie

Vestimentația de ocazie se poartă cu ocazia unor evenimente festive, la care este necesară respectarea unor reguli. Formalul, deși mult mai rigid, oferă mai multe posibilități, pe când extra-formalul este mai impunător, prin admiterea unei singure vestimentații.

Ținuta extra-formală pentru evenimentele de seara este fracul, cea fosrmală este smochingul sau dinner jacket-ul, iar pentru evenimentele de zi, morning dress-ul.
Ținuta Black Tie presupune o ținută obligatorie în smoching, alternativa acesteia fiind costumul, cămașa albă și cravata neagră.
White Tie presupune o ținută frac, piesa vestimentară elegantă și formală, nefiind permisă nici o abatere de la aceasta.

SMOCHINGUL

Somochingul are la bază un sacou al fracului mai scurt, mai asemănător cu cel obijnuit, păstrând culoarea neagră, combinat fiind cu pantaloni drepți. Această variantă a fost destinată a fi ”sacoul pentru fumători”.
Clasicul smoching este fie negru, fie albastru-profund, cu un rând sau doua de nasturi, fie strălucitori, fie îmbrăcați cu materialul propriu, cu reverul îmbrăcat în mătase, cu buzunare tăiate, fără clapete.
Cele mai sofisticate smochinguri sunt cele la un rând de nasturi.
Smochingul este vestimentația de ocazie formală, purtat de regulă după apusul soarelui, și niciodată la evenimente care au loc înainte de masă sau după amiază.

Strada Occidentului, nr. 7, Sector 1, București

Calea Campulung, nr. 96 , Târgoviște, Romania

©2019 by Suits by David C.